Christel Sins-Camp - profielfoto vierkant

inspiratie

Mijn grote inspiratiebron zijn mensen en hun gevoelens en emoties. Uren kan ik hen bestuderen. Maar ook emoties vinden in stoffelijke zaken is iets wat mijn inspireert tot het maken van allerlei creaties. Ik verwerk vaak gebruikte materialen – kleding, gordijnen en huishoudlinnen, gevonden voorwerpen, verpakkingsmaterialen en alles wat ik verder nog tegenkom. Daarnaast ben ik verslaafd aan kliederen met textielverf en heb ik een duidelijke voorkeur voor heldere kleuren. Het liefst ben ik met meerdere ontwerpen tegelijk bezig zodat ik snel kan schakelen tussen de verschillende projecten – van traditioneel met een twist tot 3D-ontwerpen.

biografie

Christel is geboren en getogen in Brabant. Als kind breide ze truitjes voor alle Barbies en naaide er met de hand rokjes en tassen bij. Later maakte ze kledingcollecties voor zichzelf en andere familieleden. Toen daar ook de uitdaging af was, ging ze op zoek naar iets anders. In artquilten mag alles en moet niets; the sky is the limit. Na vele workshops en cursussen heeft Christel in 2016 de tweejarige kaderopleiding Quilten Speciaal van het Quiltersgilde afgerond. Zij runt textielatelier Chriss Cross Textile Art in Wagenberg waar ze workshops met textiel(verf) geeft.

Christel Sins-Camp - Dancing in Jericho
Christel Sins-Camp - portretten in textielverf - nathalie
Christel Sins-Camp - portretten in textielverf - twins