Betsy Schuddeboom-Bax


Vanuit experimenteren, doen, spelen en proberen is er soms ineens
 een weg die je af wilt of moet lopen, een richting die je uitgaat met het idee dat er aan het eind iets moois te vinden is.
Onder mijn handen ontstaat iets waarmee ik naar ik hoop
 een ander kan raken.
 Niet alleen omdat het mooi is, maar het mag ook wrikken, 
verwonderen, een duwtje geven.

Betsy Schuddeboom-Bax
 
Ik heb altijd al affiniteit gehad met stoffen. Niet alleen kleur, patroon of vorm, maar ook structuur en textuur spraken en spreken me nog steeds aan. Na mijn opleiding als leerkracht ook een akte vakleerkracht tekenen behaald. Tekenen en schilderen heb ik lange tijd als hobby gedaan. Daarnaast veel gehandwerkt en uiteindelijk heb ik me bij een plaatselijke quiltgroep aangesloten.
Ik kan heel erg de oude traditionele werken bewonderen. Vooral de simpele blokken die uiteindelijk een geweldig optisch effect van ritme en vorm kunnen krijgen, trekken me aan. Daarnaast ben ik graag op zoek naar hoe iets anders kan en ik werd gegrepen door de art quilts die op een gegeven moment gepresenteerd werden. Dat wilde ik ook en heb ik een aantal moderne quilttechnieken geleerd in diverse workshops en cursussen.
Uiteindelijk de stap gemaakt naar Quilten Speciaal, de tweejarige opleiding van het Quiltersgilde.
Mijn tekenachtergrond helpt me bij het ontwerpen en ik ga steeds meer schilderen op stof, voor of na het in elkaar naaien. 
Het is heerlijk om te spelen met materialen en dan te ontdekken wat er mogelijk is.
Share by: